США розширили секторальні санкції щодо Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.08.2015 21:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25368

Сполучені Штати Америки розширили чинність своїх секторальних санкцій щодо деяких енергетичних проектів Росії на ще одне російське нафтогазове родовище.

Як ухвалили в Міністерстві торгівлі США, тепер під ці санкції потрапляє і Південно-Кірінське родовище в Охотському морі на Далекому Сході Росії, яке, за повідомленнями, має значні поклади газу й нафти.

Рішення, офіційно оприлюднене в «Федеральному віснику» уряду США, означає заборону на будь-які експорт, реекспорт чи передачу також для цього родовища без попереднього дозволу від Бюро промисловості і безпеки Міністерства торгівлі США обладнання і технологій, що були передбачені раніше санкціями Вашингтона щодо нафтогазового сектору російської економіки. При цьому, як уточнено в повідомленні, ймовірне прохання про такий дозвіл буде розглядатися з «презумпцією відмови».

Сполучені Штати запровадили щодо Росії вже кілька пакетів економічних санкцій стосовно цілих секторів російської економіки, а також санкції щодо окремих осіб і підприємств, через окупацію Росією українського Криму й заяви про його анексію, а також через агресію Росії на сході України. Схожі санкції з тих самих міркувань запровадила і ще низка країн, а також Європейський союз.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.