У Держдумі вирішили повоювати з продукцією Microsoft

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.08.2015 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25376

Депутат Держдуми від фракції КПРФ Вадім Соловйов направив генеральному прокурору Юрію Чайкє запит про проведення перевірки корпорації Microsoft і операційної системи Windows 10 на предмет шпигунства.

Про це пише видання "Известия".

За словами Соловйова, Windows 10 порушує російський закон про персональні дані.

"Згідно з угодою користувача, операційна система автоматично збирає і зберігає у себе історію відвіданих користувачем web-сторінок, паролі до сайтів, назви точок доступу, до яких підключався користувач, і паролі до них", - зазначається у запиті, направленому в Генпрокуратуру.

Автор запиту підкреслює, що збір та обробка даних російських користувачів Мережі можуть проводити тільки компанії, що входять до реєстру операторів персональних даних, в якому Microsoft не фігурує.

"Враховуючи, що багато російських державних структур використовують в роботі операційні системи Windows, можливий витік секретної інформації закордонним спецслужбам. Фактично йдеться про шпигунство", - додає Соловйов.

У запиті на ім’я генерального прокурора парламентар також просить "вжити заходів по блокуванню відповідного інтернет-ресурсу, з якого можливо скачати даний програмний продукт, до прийняття остаточного рішення з його допуску на російський ринок". Крім того, депутат наполягає на виданні застереження для представників органів влади щодо використання Windows 10.

При цьому в компанії Microsoft відзначають, що збір інформації ведеться тільки зі згоди користувача.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.