США висловили занепокоєння з приводу дій Кремля на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.08.2015 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25377

Державний департамент США висловив глибоке занепокоєння з приводу різкого зростання напруженості на сході України, заявив речник Держдепартаменту Джон Кербі.

Особливу стривоженість викликає обстріл із важкої артилерії села Старогнатівки, що підконтрольне владі України, додав він.

За словами Кербі, українська сторона повідомила про загалом 127 окремих нападів сепаратистів протягом понеділка, а це найбільше від часу наступу на Дебальцеве в лютому.

«Росія й сепаратисти, яких вона підтримує, не можуть одночасно говорити про мир і йти в бій. Якщо вони хочуть миру, вони мають повністю дотримуватися режиму припинення вогню, про який вони домовилися в Мінську», – заявив речник.

Джон Кербі також висловив глибоке занепокоєння з приводу спалення автомашин місії ОБСЄ в Донецьку наприкінці минулого тижня.

У ніч на понеділок противник силами кількох сотень бойовиків за підтримки бронетехніки пішов у наступ на українські позиції біля Старогнатівки, але врешті мусив із втратами відступити. Втрати є і з боку українських військ. У результаті бою, як заявили українські військові, вони взяли під контроль кілька вирішальних висот біля села, але з тимчасово визволеної території відступили, бо за мінськими домовленостями вона наразі відведена сепаратистам. Протягом дня в понеділок українські позиції зазнали нових обстрілів.

Сепаратисти, зі свого боку, стверджують, що в наступ пішли не вони, а українські війська.

Перед тим, у ніч на неділю, в окупованому Донецьку підпалили автомашини Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Три знищені повністю, одна значно обгоріла, ще три пошкоджені частково.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.