Ситуація на фронті: вогнева активність російських бойовиків дещо послабилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.08.2015 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25379

На Донецькому і Маріупольському напрямках не припиняються обстріли позицій ЗСУ.

За даними, які оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник,на Луганському напрямку обстановка дещо стабілізувалася. Зокрема, на ділянці фронту від Старого Айдару до Оріхового не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші.

Водночас біля ключових вузлів української оборони протистояння триває. Пізно ввечері противник близько 2 годин вів обстріл наших позицій біля Станиці Луганської. Вранці відбулася короткотривала перестрілка в районі Щастя. Близько другої години ночі бойовики здійснили постріл з міномета біля Золотого. Найскладніша обстановка – у Троїцькому, де наші фортифікації знову були обстріляні зі ствольної та реактивної артилерії. Підтверджується інформація про розгортання батареї ворожих гаубиць у Стаханові та «Градів» – у Ірміному.

Донецький напрямок. Біля Світлодарська вчора було достатньо спокійно: противник зрідка використовував лише стрілецьку зброю в районі лінії зіткнення від Розсадок до Луганського.

Під Горлівкою також обстановка стабілізувалася: противник проявляв активність лише у Майорську і Новгородському, обстрілюючи наших бійців з прилеглих районів Горлівки.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої ворог вів вогонь по українських опорних пунктах у Верхньоторецькому та Кам’янці. Противник зосередив важке озброєння у житлових кварталах Пантелеймонівки та Ясинуватої і активно його застосовує, переважно в темну пору доби.

На західних околицях Донецька обстановка незмінна і важка. Епіцентр протистояння – селище Піски. Також пізно ввечері під ворожий артобстріл потрапили житлові квартали Красногорівки. Використання важкого озброєння (танків та артилерії) з боку НЗФ носить систематичний характер.

На Маріупольському напрямку ключовою точкою нашої оборони вчора була Старогнатівка та прилеглі території. Нагадуємо, зранку сили АТО відбили спробу ворожого наступу, перейшли в контратаку і повернули контроль над стратегічними висотами. До Вашої уваги – розповідь воїна героїчної 72-ї бригади ЗСУ, який брав безпосередню участь в операції:



Незважаючи на понесені втрати, ворог продовжив артилерійські обстріли наших позицій біля Старогнатівки, які велися як у світлу, так і в темну пору доби. Окрім цього, окупанти відпрацювали по українських укріпленнях з реактивних установок «Град», які розгорнуті в районі села Роздольне, що на південь від Комсомольського – менш, ніж за 15 км від лінії фронту.

Також вдень потужні артилерійські та мінометні обстріли ворога пройшли в районі Павлопільського водосховища – біля Гранітного і Чермалика. У Широкиному відбулися дві перестрілки між бойовиками та нашими військовими.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 9 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 13 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому і Маріупольському напрямках – переважно під Горлівкою, Донецьком і Старогнатівкою.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.