Затримання Маркова. Йому загрожує сім років позбавлення волі

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 13.08.2015 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25386

Україна має передати італійській стороні документи щодо екстрадиції колишнього депутата Верховної Рада Ігоря Маркова протягом сорока діб, заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Пан Неволя уточнив, що італійські правоохоронці затримали пана Маркова у середу за орієнтуванням українських колег.

В Україні колишнього депутата звинувачують у хуліганстві: Василь Неволя сказав, що у 2007 році пан Марков брав участь у побитті учасників масової акції в Одесі і йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Керівник українського бюро Інтерполу не зміг підтвердити розповсюджену раніше інформацію про те, що при затриманні у Ігоря Маркова знайшли російський паспорт.

Пан Неволя сказав, що зараз важко спрогнозувати, скільки часу може зайняти процес екстрадиції колишнього депутата до України, зазначивши, що може йтися про "досить тривалий час".

Минулого тижня Ігор Марков разом з екс-прем’єр-міністром України Миколою Азаровим та іншим колишнім депутатом Верховної Ради Володимиром Олійником презентували у Москві опозиційний до чинної київської влади "Комітет порятунку України".

Микола Азаров заявив, що Ігор Марков поїхав в Італію "проводити перемовини з депутатами італійського парламенту" та назвав його затримання "політичною розправою над опозиціонером".

З Ради в СІЗО

Ігор Марков був бізнесменом та лідером проросійської партії "Родіна".

В 2012 році його обрали депутатом парламенту в Одесі, в Раді минулого скликання він долучився до фракції Партії регіонів.

Після конфлікту з керівництвом тодішньої партії влади правоохоронні органи відновили слідство у справі про його участь у побитті учасників акції в Одесі.

Вищий адміністративний суд України відібрав у нього депутатський мандат, а у жовтні 2013 року пан Марков опинився в СІЗО.

Після перемоги Євромайдану Верховна Рада повернула йому мандат. Згодом він переїхав в Росію.

Наприкінці минулого року пан Марков побував у Донецьку. Він супроводжував російського актора Михайла Пореченкова, який стріляв у бік українських вояків в аеропорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.