РНБО: за кількістю обстрілів – це фактично ведення бойових дій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.08.2015 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25389

153 обстріли наших позицій протягом доби - це фактично ведення бойових дій.

Так прокоментував ситуацію, що склалась в зоні АТО, Секретар РНБО Олександр Турчинов, перебуваючи в секторі «Б» нашої оборони, повідомила прес-служба РНБО.

«Протягом доби, нашої роботи в зоні АТО, ворог обстріляв українські позиції 153 рази», - сказав Секретар РНБО, додавши, що двоє військовослужбовців загинули, десятеро отримали поранення.

Турчинов назвав цей день «чорним рекордом» з дня підписання Мінських угод. «Фактично така інтенсивність ведення вогню відповідає активним бойовим діям», - підкреслив він.

Окрім того, Секретар РНБО повідомив про наявність даних щодо передислокації та концентрації артилерії, бронетанкової техніки та особового складу російсько-терористичних угруповань в безпосередній близькості до наших оборонних рубежів, «що свідчить про підготовку ворогом наступально-штурмових дій». Він зазначив, що подібні спроби прориву нашої оборони вже відбувались в Мар’їнці та в напрямі Новоласпи-Старогнатівки.

«Ми будуємо активну оборону, - наголосив Секретар РНБО, - і наші військові готові не тільки захистити оборонні рубежі, а й у разі спроб прориву та наступу противника, ефективно контратакувати ворога». Він також підкреслив, що надійний захист наших воїнів в епіцентрах бойових дій повинен бути пріоритетом для військового керівництва.

За його словами, найбільша кількість обстрілів з боку російсько-терористичних угруповань припадає на сектор «Б», «а в епіцентрі бойових дій сектора «Б» розміщено наші позиції в районі Авдіївки, Опитного, Пісків та Водяного, де ми працювали на оборонних рубежах». «Обстріли здійснюються тут фактично цілодобово з застосуванням артилерії великого калібру та систем залпового вогню, заборонених Мінськими домовленостями», - підкреслив Секретар РНБО, наголосивши, що це дуже ускладнює створення тут захисної інженерної інфраструктури оборонних рубежів.

«З іншого боку, - зазначив Олександр Турчинов, - саме в таких точках наші військові найбільше ризикують і саме тому потребують найбільшого захисту». Це питання стало однією з тем роботи Секретаря РНБО з керівництвом Міноборони та Генштабу, а також з військовими інженерами на бойових позиціях в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски та Водяне.

«Наші військові інженери повинні запропонувати схему посилення оборонних рубежів та захисту наших військовослужбовців в умовах постійних обстрілів», - сказав він.

Оглянувши нове озброєння та військову техніку, що передислоковується до зони проведення антитерористичної операції, Секретар РНБО підкреслив, що, забезпечуючи наші Збройні Сили новою зброєю та військовою технікою, «ми формуємо в зоні проведення АТО активну оборону». Він також наголосив, що посилюючи військовий потенціал, «ми чітко дотримуємось Мінських угод».

Турчинов пояснив, що артилерія розміщується лише на відстані, узгодженій Мінським протоколом. «Водночас активна оборона передбачає швидку і ефективну реакцію на будь-які провокації з боку ворога», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.