Безпілотники США можуть почати польоти над Україною

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.08.2015 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25397

Протягом наступних чотирьох років Пентагон планує збільшити кількість польотів безпілотних апаратів над кризовими регіонами світу, щоб покращити збір розвідувальних даних та можливості завдання ударів у зонах конфлікту.

Про повідомляє AFP з посиланням на інформацію видання Wall Street Journal.

За даними видання, яке посилається на військові джерела, Пентагон планує розширити кількість щоденних польотів з нинішніх 61 до 90 у 2019 року.

Зокрема, планується додаткове спостереження в небі над Україною, Іраком, Сирією, Південно-Китайським морем і Північною Африкою. Новий план розширить можливості Пентагону для летальних повітряних ударів безпілотників.

Згідно з планами, ВПС США, які зараз забезпечують проведення більшості місій безпілотників, отримають допомогу від армії, Командування спеціальних операцій та державних підрядників.

Цей перше значне розширення спірної програми дронів США з 2011 року, що пов’язано із збільшенням кількості гарячих точок у світі.

Програму часта критикують неурядові організації, які кажуть, що удари безпілотників стали причиною загибелі близько 3 тисяч невинних цивільних осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.