На тлі кампанії боротьби з «ворожими продуктами» в Росії дорожчають харчі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.08.2015 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25398

В Росії очікують на черговий стрибок цін на продовольчі продукти.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Згідно з повідомленнями, постачальники вже повідомляють про подорожчання торговельні мережі. Крім того, від торгових мереж, як і минулої зими, вимагають скоротити терміни розгляду та прийняття нових цін - від 45 днів до 14. В свою чергу у магазинах зізнаються, що через зростання курсу долара нові ціни виставляють постачальники хлібобулочних виробів, овочів, фруктів, алкоголю, побутової хімії.

У галузевій асоціації виробників і постачальників продовольчих товарів Роспродсоюз констатують, що підстави для зростання цін є. Але запевняють, що поки що від торгових мереж не вимагають переглядати терміни розгляду та прийняття нових цін.

Директор з розвитку Роспродсоюзу Дмітрій Востріков зазначив, що собівартість більшості російських продуктів значно, безпосередньо або побічно, залежить від курсу іноземної валюти, адже значна частина упаковки, сировини, інгредієнтів, устаткування - імпортні.

Як повідомляється раніше, впродовж останніх двох місяців російська національна валюта подешевшала з 49,2 рублів за долар до 65 рублів, з 55 рублів за євро - до 72 рублів. Ослаблення рубля, як і наприкінці 2014 року, пов’язують з падінням цін на нафту на світовому ринку та санкціями Заходу проти РФ.

Нагадаємо, на тлі здорожчання в РФ тривають заходи по боротьбі з овочами, фруктами та іншими «ворожими» харчовими продуктами, імпортованими із Заходу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.