Лавров вже називає Порошенка русофобом

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 17.08.2015 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25400

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров розкритикував президента України Петра Порошенка, звинувативши українського лідера в бажанні підтримувати русофобію на Заході.

Приводом для критики стало інтерв’ю Порошенка газеті Liberation, в якому він, зокрема, заявив, що президент Росії Владімір Путін "хоче всю Європу" і "може зайти настільки далеко, наскільки йому дозволять".

"Зрозуміло, що людина, яка виступає з такими неспровокованими заявами, звичайно, більше стурбована тим, щоб підтримувати русофобію на Заході, щоб штучно нагнітати напруженість і тим самим відволікати увагу від своєї нездатності виконати те, під чим підписався", - заявив Лавров, назвавши заяви керівництва України "немислимими" і "маячнею".

В останні тижні українські військові та озброєні прихильники самопроголошених республік на сході країни неодноразово звинувачували один одного в порушенні режиму припинення вогню. Обидві сторони зізнаються, що інтенсивність обстрілів "близька до повноцінної війні".

При цьому Київ наполягає, що саме Росія підтримує так званих "ЛНР" і "ДНР", що і сприяє продовженню військових дій. Росія послідовно відкидає всі звинувачення на свою адресу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.