НАТО проводить масштабні військово-повітряні навчання у Європі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 19.08.2015 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25407

У Європі проходять найбільші з часів “холодної війни” військово-повітряні навчання США та європейських союзників.

Чотиритижневі навчання розпочалися ще 15 серпня, у них беруть участь близько 5 тисяч солдатів з 11 країн НАТО.

Про це у вівторок, 18 серпня, заявило американське командування на військовій базі в баварському Графенвері, повідомляє агенція AFP.

Підготовка бойової авіації тривала до 13 серпня на території Німеччини, Болгарії, Румунії та Італії. Ключовий момент навчань настане 26 серпня у Німеччині та Болгарії. Тоді має відбутися висадка повітряного десанту в районі американської військової бази Хоенфельс у ФРН.


Крім США у маневрах союзницьких військово-повітряних сил беруть участь Німеччина, Болгарія, Італія, Франція, Греція, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія та Великобританія. За інформацією американських військових, метою навчань є демонстрація можливостей сил НАТО до проведення "швидких операцій на благо сильної і безпечної Європи". При цьому США не пов’язують бойову підготовку льотчиків і десанту з конфліктом в Україні.

Нагадаємо, експерти організації European Leadership Network підготували звіт під назвою "Готуючись до найгіршого: чи роблять військові навчання Росії та НАТО більш імовірною війну в Європі?". Вони дійшли висновку, що Росія та Альянс "на підсвідомому рівні обмірковують сценарії війни". Однак у НАТО таку думку заперечили та запевнили, що навчання мають на меті підвищити рівень безпеки в Європі на тлі російської агресії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.