Уряд розробляє нові правила приватизації держмайна

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.08.2015 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25410

Прем’єр Арсеній Яценюк зажадав найближчим часом винести на розгляд уряду нову методику оцінки державної власності й закликав Верховну Раду якомога швидше розглянути і проголосувати за зміни до чинного законодавства про приватизацію.

«Які основні завдання в процесі приватизації? Залучення реальних інвесторів при приватизації об’єктів держвласності. А це можна зробити лише за умови, що приватизація проводиться за найвищими стандартами інвестиційної привабливості, прозорості та із залученням інвесторів та одержанням високої реальної вартості за об’єкти приватизації, – сказав Яценюк. – Я подивився методику оцінки об’єктів приватизації, яка є в країні. Датована ця методика оцінки 2003 роком. З 2003 року не вносили жодних істотних змін. І фактично ця методика призводить до того, що вона або занижує вартість об’єкта приватизації, і тоді той, кому треба, може його купити, або свідомо завищує вартість об’єкта приватизації, і тоді той, кому не треба, не може його купити».

При цьому Яценюк нагадав, що на порядку денному - амбітна програма приватизації. Однак вона проходить за старими правилами. "І треба прийняти рішення – йдемо як завжди чи йдемо по-новому?", - сказав глава уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.