Ситуація на фронті: тривають бої середньої інтенсивності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.08.2015 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25412

На Луганському напрямку тривають бойові дії середньої інтенсивності. Основні точки напруження – південні околиці Станиці Луганської, Щастя, Кримського. Я

Як поінформував сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, на цій ділянці противник не використовує важке озброєння, ведучи вогонь з гранатометів та мінометів. Близько половини збройних інцидентів припадає на темну пору доби. В ході ворожого мінометного обстрілу Станиці Луганської постраждав будинок, перебито газопровід та поранено місцевого мешканця. На ділянці фронту від Новотошківського до Троїцького вчора було тихо.

Донецький напрямок

Продовжує зберігатися стабільна обстановка в районі Світлодарська та Горлівки. На цих рубежах не було зафіксовано жодного факту використання важкого озброєння з боку окупантів. Водночас слід відзначити активізацію ворожих снайперів, які «працюють» по наших польових укріпленнях на південь від сел. Луганське. У сел. Зайцеве, що під Горлівкою, ворог вранці двічі обстріляв сили АТО з мінометів.

На лінії зіткнення від Дзержинська до Ясинуватої вчора ворог вогонь не відкривав.

В районі Донецька спостерігається зниження інтенсивності бойових дій. Перестрілки на передньому краї тривають і вдень, і вночі, проте важке озброєння противника використовується рідше. Водночас противник, як і раніше, тримає на передовій міномети, танки та артилерію. Зокрема, вчора близько 23 години було зафіксовано обстріл Авдіївки з установки «Град».

Триває протистояння на південь від траси Донецьк – Дніпропетровськ. Ворог вчергове обстріляв житлові квартали Мар’їнки, внаслідок чого постраждала малолітня дитина. Артилерійський обстріл відбувся вчора близько першої години ночі. Ворожим снарядом було поранено в живіт 5-місячну дівчинку. Завдяки миттєвій реакції українських військових, які розташовувались поруч, дитину було терміново відправлено до Дніпропетровська, де була проведена операція з її порятунку. Зараз життю немовляти нічого не загрожує.

На південь від Донецька противник двічі порушив перемир’я, обстрілявши наших військових у Новомихайлівці та Березовому. Ворожа мінометна батарея знаходиться у сел. Оленівка, що між Донецьком і Докучаєвськом.

Маріупольський напрямок

На цьому напрямку тривають ворожі артилерійські обстріли українських позицій на захід та південь від Докучаєвська. Противник застосовує 122-мм та 152-мм гаубиці.

Південніше, біля Чермалика та Широкиного, ворог вперше за довгий час застосував 120-мм міномети. Обстріли були короткотривалими і велися з близької відстані – до 5 км. Наші позиції на схід від Маріуполя дуже добре укріплені, і бойовики не наважаються вступати у пряме бойове зіткнення з українською армією. Нагадуємо, що загалом на трьох лініях оборони споруджено 268 об’єктів.

До будівництва долучалися 20 областей та 5 тисяч будівельників. Перша лінія контролюється військовослужбовцями ЗСУ, а друга й третя – частинами Національної гвардії.

Вчора в зоні проведення АТО було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.