Ситуація на фронті: російські бойовики на припиняють бойові дії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.08.2015 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25415

Бойові дії вчора велися на сході та крайньому заході Луганської області.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Протягом доби противник здійснив 5 збройних провокацій, переважно із застосуванням гранатометів, ведучи вогонь з правого берега Сіверського Донця в районі с. Болотене, сел. Станиця Луганська, м. Щастя.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної вчора ворог активності не проявляв. Проте в районі окупованого Первомайська та його передмість активно працюють ворожі мінери та диверсанти, внаслідок чого вчора наші війська понесли втрати поблизу сел. Оріхове та м. Попасна.

Також вчора було зафіксовано 4 обстріли українських укріплень біля с. Троїцьке, що на межі Луганської та Донецької областей. Вогонь вівся з ворожих мінометів, що розташовані біля сусіднього с. Калинове.

Донецький напрямок

Продовжує зберігатися спокійна обстановка поблизу Світлодарська та Горлівки. Вчора на цих рубежах оборони було зафіксовано лише 3 епізоди порушення режиму тиші: у сел. Лозове (район Світлодарська), сел. Травневе (на північ від Горлівки) та біля сел. Новгородське (на південь від Дзержинська).

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька знову неспокійно. Вчора, між 2 та 3 годинами ночі противник провів обстріл наших позиції біля с. Новобахмутівка з реактивної артилерії. За даними розвідки, ворожі «Гради» розгорнуті в сел. Мінеральне, що між Ясинуватою і Донецьком.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки намітилася тенденція до зниження інтенсивності бойових дій. Зокрема, вчора було зафіксовано лише 1 епізод застосування важкого озброєння противника на цих рубежах: близько 6 ранку Мар’їнку обстріляв ворожий танк. Перестрілки між загонами бойовиків та силами АТО на передньому краї у Опитному, Пісках, Красногорівці та Мар’їнці тривають.

На південь від Донецька вчора бойові дії не велися.

Маріупольський напрямок

Найбільш напружений район бойових дій – передова лінія української оборони Новотроїцьке – Богданівка – Старогнатівка. На цих рубежах вчора відбулося 4 ворожих мінометно-артилерійських обстріли, здебільшого в світлу пору доби.

У цьому районі ворог не вступає у пряме бойове зіткнення з українською армією, натомість регулярно веде хаотичний вогонь з гаубиць та «Градів».

Також вчора вранці пройшов мінометний обстріл НЗФ по Павлополю та відбулася короткотривала збройна провокація окупантів у Широкиному.

На території проведення АТО вчора польотів ворожих безпілотників не зафіксовано. 1 БПЛА країни-агресора наші прикордонники помітили на межі окупованого Криму і Херсонщини.

За минулу добу внаслідок бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 14 – отримали поранення.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.