Росія проводить з Китаєм масштабні військово-морські навчання

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.08.2015 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25416

У навчаннях “Морська взаємодія-2015” з обох боків візьмуть участь 22 судна та до 20 літаків і гелікоптерів. Маневри триватимуть до 28 серпня.

Військово-морський флот (ВМФ) Росії проводить спільні з китайськими колегами навчання, які відбуватимуться в акваторії Тихого океану. Маневри стануть другим етапом російсько-китайських навчань "Морська взаємодія-2015", перший етап яких відбувся у травні цього року у Середземному морі, йдеться у поширеній у четвер, 20 серпня, агенцією "Інтерфакс" заяві російських військових.

Керівники навчань наголосили, що ці маневри стануть найбільш масштабними за всю новітню історію взаємодії ВМФ обох країн і не спрямовані проти інших держав. За наявними даними, у навчаннях візьмуть участь 22 кораблі та судна забезпечення, до 20 літаків та гелікоптерів, понад 500 військовослужбовців морської піхоти та 40 одиниць техніки.

Під час активної фази навчань, що триватиме з 24 по 27 серпня, відпрацьовуватимуть питання спільної організації різноманітних видів оборони. Крім того, передбачається також спільна висадка російської та китайської морської піхоти. Це буде перший такий випадок спільної висадки китайської та російської морської піхоти на території Російської Федерації.

Завершаться навчання 28 серпня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.