СБУ зірвала спробу створення фейкової «республіки»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.08.2015 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25417

На Миколаївщині СБУ припинила діяльність організованої групи антиукраїнськи налаштованих осіб, які за завданням спецслужб Російської Федерації готували в регіоні низку пропагандистських акцій напередодні та під час святкування Дня Незалежності.

Як доповів Президенту України Голова СБУ Василь Грицак, на Миколаївщині заблоковано створення псевдодержавного утворення ­– чергової фейкової «народної республіки».

Зловмисники мали забезпечити поширення антидержавної друкованої продукції в місцях масового скупчення людей у період 19-21 серпня в усіх районах обласного центру.

Під час обшуків у сепаратистів вилучено пістолет-кулемет МР-40, саморобні вибухові пристрої, гранати, значну кількість набоїв, комп’ютерну техніку і засоби зв’язку, друковану антидержавну продукцію, спеціальну методичну літературу для диверсійної роботи та список місцевих проукраїнських активістів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.