Американські військові вважають, що Росія намагається зруйнувати обороноздатність НАТО

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 21.08.2015 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25420

Росія намагається створити умови, в яких НАТО не зможе виконувати свої функції, ставлячи західний альянс в «хитке становище» і створюючи вкрай ризиковану ситуацію для Європи.

Генерал Мартін Демпсі

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Мартін Демпсі.

Демпсі поділився своєю думкою у виступі перед представниками сил оборони Ірландії в Дубліні.

Будучи людиною, до обов’язки якого входить надання «кращих військових консультацій» президенту та міністру оборони, Демпсі сказав, що він працює з потенційними можливостями, а не намірами. За його словами, він поки не відкинув ідею, що Росія, наприклад, може звернути з обраного нею курсу.

«Загрози – це комбінація або сукупність потенційних можливостей і намірів, – сказав він. – Дозвольте поки відставити убік наміри, оскільки я не знаю, які наміри Росії».

За словами Демпсі, коли він дивиться на можливості Росії, то зазначає, що у неї з’явився досить грізний потенціал в космосі, в кіберпросторі, щодо крилатих ракет, підводних човнів і в тому, що стосується інших дій, спрямованих на розрив комунікацій.

«Я вважаю, що одним з напрямків діяльності Росії є дискредитація або – що ще небезпечніше – створення умов, в яких НАТО не зможе виконати свої функції», – сказав він.

Європа переживає період високого ризику, який пов’язаний з можливими помилками в розрахунках, заявив Демпсі.

Він повідомив, що намагається підтримувати контакт з російським колегою, начальником генерального штабу Валерієм Герасимовим.

«Я сказав йому, що ми не повинні закінчити наші кар’єри тим, з чого починали», – розповів Демпсі.

Будучи молодим офіцером бронетанкових військ, Демпсі проходив службу в Західній Німеччині, в той час як Герасимов був командиром бронетанкового підрозділу у Східній Німеччині.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів вказав на новий наступ російських сепаратистів на сході України, як на зловісний розвиток подій, і заявив, що НАТО знаходиться в «хиткому становищі» по відношенню до Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.