Місія ОБСЄ не знайшла понтонних переправ, поки Київ не надав координати

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.08.2015 23:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25450

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні не виявила на непідконтрольній Україні частині кордону з Росією понтонних переправ, про які заявляли в Раді національної безпеки і оборони.

Тим часом в адміністрації президента в Києві оприлюднили низку нових доказів воєнної агресії Росії проти України, серед яких є й конкретні координати двох із таких переправ.

Як мовиться в повідомленні ОБСЄ, свій контроль спостерігачі СММ ОБСЄ здійснили в четвер, 27 серпня.

«СММ прибула на кордон на північ і на схід від підконтрольного «ЛНР» Сєверного (за 55 кілометрів на південний схід від Луганська), щоб перевірити повідомлення про можливі понтонні переправи через річку Сіверський Донець, яка є лінією кордону між Україною і Росією. СММ перевірила всі підступи до річки вздовж лінії кордону на всьому її протязі аж до лінії контакту і не побачила ніяких підготованих шляхів під’їзду, понтонів, поромів, мостів чи інженерних робіт», – мовиться в повідомленні.

Селище Сєверний Луганської області лежить на кордоні з Росією в місці, де Сіверський Донець іде на територію Росії і перестає позначати лінію кордону, – поруч із містом Донецьком Ростовської області Росії. По річці кордон пролягає на кількадесят кілометрів на північ і далі на схід, поки лінія кордону не відходить від Сіверського Дінця недалеко від Станиці Луганської і йде вздовж річки Деркул. Лінія контакту сторін конфлікту там продовжується вздовж русла Сіверського Дінця.

Тим часом у Києві в адміністрації президента України оприлюднили низку нових доказів воєнної агресії Росії проти України, серед яких були названі й конкретні координати двох із таких переправ через Сіверський Донець.

Ідеться про місцевість біля села Кружилівка Луганської області, з координатами 48°35’34,47” пн. ш., 39°47’47,55” сх. д., і про околицю сусіднього села Пархоменко з координатами 48°35’11,04” пн. ш., 39°44’03,36” сх. д. Обидві ці точки лежать у найпівнічнішій частині ділянки Сіверського Дінця, якою пролягає кордон із Росією, недалеко від лінії контакту.

Днями секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляв, що інженерні підрозділи Збройних сил Росії навели п’ять понтонних переправ через річку Сіверський Донець на ділянці, де її фарватером проходить державний кордон України з Росією, і обладнали шляхи під’їзду до цих переправ.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.