Кремлівські маріонетки не бажають обирати місцеве самоврядування за українським законом

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 31.08.2015 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25452

Донецькі сепаратисти знову підтвердили, що, всупереч мінським домовленостям, мають намір провести власні «вибори» 18 жовтня.

Як заявив один із чільних ватажків збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Олександр Захарченко в окупованому Донецьку, ці «вибори» вони мають намір провести «за власним законом».

При цьому представник угруповання на засіданнях Тристоронньої контактної групи Денис Пушилін стверджував, ніби ці вибори не будуть порушенням мінських домовленостей. За його словами, власний «закон про вибори» донецькі сепаратисти «згодні узгоджувати з українською стороною».

Він також підтвердив попередні повідомлення, що його угруповання має намір у понеділок надіслати «офіційне запрошення» спостерігати за цими «виборами» до Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ.

Раніше луганське збройне сепаратистське угруповання «ЛНР», теж визнане в Україні терористичним, теж заявляло, що проведе власні «вибори», окремі від решти України, тільки 1 листопада.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. При цьому на окупованій частині Донбасу ці вибори не відбудуться в цей термін.

Мінські домовленості, зокрема, остання з них – Комплекс заходів, передбачають, що вибори на тимчасово окупованих територіях на Донбасі мають відбутися на підставі законодавства України, з дотриманням стандартів ОБСЄ і за моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ. На цьому також наголосили президентові Росії Володимирові Путіну керівники Німеччини і Франції, коли розмовляли з ним у суботу. Із критикою намірів сепаратистів провести власні «вибори» на пряме порушення мінських домовленостей виступали також США. А президент України Петро Порошенко вже не раз попереджав, що ці псевдовибори сепаратистів можуть повністю зруйнувати мінські домовленості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.