Завтра почнуть діяти нові тарифи на електроенергію

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.08.2015 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25453

В Україні 1 вересня різко підвищаться ціни на електроенергію майже на 20%. Подорожчання торкнеться всіх - і міського населення, і жителів сіл.

Виробники електроенергії запевняють, що підвищення назріло вже давно, а експерти запевняють: нові цифри завищені.

Якщо раніше за кіловат споживачі платили 37 коп., то з першого вересня за кожен використаний кіловат електроенергії доведеться заплатити 45, 6 коп. Цей тариф діє, якщо загальний обсяг використаної електроенергії за місяць не перевищив 100 кіловат.

Для тих, хто перевищує цю норму, будуть діяти інші умови: якщо ви спожили від 100 до 600 кіловат - заплатіть за кожен 79 коп. А тим, хто перевищив показник 600 кіловат, доведеться платити за тарифом 1,48 грн.

Колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко впевнений, що для переважної більшості українців нові тарифи на електроенергію є непідйомними. За його словами, чимало українців віддавали за комунальні послуги останню копійку за старими цінами, а тепер їм підняли вартість кіловат-години та ще й знизили обсяг споживання електроенергії.

"Підвищення б’є в першу чергу по цій категорії 100-600 кіловат-годин. Раніше найменший обсяг дешевої електроенергії був 150 кіловат, тепер став 100. І зараз жодна сім’я не поміщається в ці 100 кіловат", - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.