Солдат-строковик Нацгвардії був застрелений під парламентом

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 31.08.2015 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25458

Боєць Національної гвардії Ігор Дебрин загинув все ж від кулі в серце, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Twitter.

".... Один загиблий солдат Нацгвардії - кульове поранення в серце... думали осколок - а хтось під шум ще і стріляв", - написав міністр. ((((((((((( .... Один загиблий солдат Нацгвардії-кульове поранення в серце.. думали осколок - а хтось під шум ще й стріляв(( — Arsen Avakov (@AvakovArsen) 31 серпня 2015

Раніше Аваков повідомляв про загибель бійця Нацгвардії, пораненого під час зіткнень під Верховною Радою, від осколки гранати. " Загиблий солдат Дебрин -24 років - з Херсона - все-таки осколок в серці, не куля", - написав тоді він.

Сьогодні, 31 серпня, Рада попередньо схвалилазаконопроект щодо децентралізації в Україні, який, крім іншого, дає широке місцеве самоврядування в Донбасі. Після цього під Радою почалися заворушення.

Після зіткнень під Радою щонайменше 122 людини були госпіталізовані, більшість з яких - силовики, один боєць Нацгвардії загинув, заявив глава МВС Арсен Аваков.

Аваков також зазначив, що затримано було 30 чоловік, і один з них зізнався, що кинув гранату, в результаті вибуху якої загинув молодий службовець Нацгвардії з Херсона. Крім того, міністр МВС безпосередньо звинуватив "свободівців" у вибуху бойової гранати під Радою та провокаціях, назвавши їх справжніми "злочинцями".

У самій "Свободі" стверджують, що силовики "першими застосували силу до протестувальників", а влада провокує патріотів", тому вся відповідальність за "теракт" у Раді лежить на них.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.