Кремль ініціює зустріч “нормандської четвірки”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 1.09.2015 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25463

Москва запропонувала скликати в найближчі 10-12 днів зустріч на рівні глав МЗС у “нормандському форматі”, повідомив глава МЗС РФ Сєргєй Лавров.

"Ми в розвиток телефонної розмови нашого президента з президентом Петром Порошенком, з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель запропонували для того, щоб загострити проблему договороздатності всіх учасників мінських угод і знайти шляхи подолання тих перешкод, які на їх шляху виникли, провести найближчим 10-12 днів зустріч міністрів закордонних справ "нормандському форматі", - сказав Лавров, виступаючи перед студентами МДІМВ(У).

"Чекаємо позитивного відгуку від наших партнерів, принаймні у розмові з нашим президентом канцлер Німеччини Меркель цю ідею підтримала", - додав він.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели 29 серпня телефонні переговори з президентом Росії Владіміром Путіним, щоб підвести підсумки стану виконання заходів, прийнятих в Мінську, і домовилися про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.

25 серпня президент Франції Франсуа Олланд сказав, що саміт лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна) може незабаром відбутися в Парижі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав, що лідери країн "нормандської четвірки" можуть зустрітися "на полях" Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.