Міністр свідомо пімініяє поняття?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.09.2015 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25473

Міністерство юстиції констатує виконання 20% судових рішень

Про це на прес-конференції сказав міністр юстиції Павло Петренко, повідомляють "Українська правда" і "Українські новини".

"Рівень виконання (судових рішень) у нас становить 20%. Це мізерні цифри", – зазначив він.

На його думку, причиною такого низького рівня виконання судових рішень є корумпованість і невмотивованість державних чиновників.

У зв’язку з цим Мін’юст ініціює введення інституту приватних виконавців.

Як відомо, у квітні Мін’юст заявляв, що близько 70% судових рішень в Україні не виконуються.

Міністерство юстиції прогнозує запровадження інституту приватних виконавців судових рішень до кінця року.

Від "Аратти": балачки про неефективність державного менеджменту чи держслужбовців ми, громадяни, періодично чуємо від нардепів чи високопосадовців майже чверть сторіччя. І що цікаво: коли казали про "неефективного власника - державу" і ефективного приватного власника - відбулася кримінальна прихватизація. В підсумку цієї афери державного рівня кожен громадянин був обкрадений на кругленьку суму, натомість з’явилися кілька олігархів, які насправді нічого не збудували й не придумали і не запропонували суспільству, а отримали мільярдні статки. І подібна схема вже стала стандартною, коли хтось хоче щось "підгрести" на власну користь.

Насправді ж коли керівник каже про неефективність власних підлеглих - логічно виникає сумнів у компетентності цього керівника, його здатності організувати роботу. Так оцінюють і в приватному секторі, і мають робити в державному. Бо неефективних підлеглих - не буває. Буває керівник не здатний підібрати команду й організувати її роботу.

А що стосується приватної ініціативи, то в Україні - незоране поле послуг й без створення паралельних структур, на підміну державних. Тим більше - легалізації рейдерства, яке часто-густо діє під гаслом "виконання судових рішень".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.