Провідні автомобільні компанії йдуть з російського ринку

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.09.2015 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25487

Продажі Opel і Chevrolet в Росії можуть припинити продажі не наприкінці 2015 року, як розраховувала компанія General Motors, а вже в жовтні.

Про це 7 вересня повідомили російські ЗМІ з посиланням на автодилерів.

За словами представників General Motors, реструктуризація бізнесу в Росії йде за планом. Разом з тим дилери, які займалися продажем автомобілів Opel і Chevrolet, незадоволені розміром компенсації, яку їм запропонувала GM.

Як зазначається, General Motors, посилаючись на дані про середню окупність дилерського салону в РФ, запропонувала розраховувати компенсацію з урахуванням 20-відсоткової річної амортизації. Решті GM обіцяла заплатити тільки за проведений рік тому ребрендинг. Таким чином, на суттєву компенсацію не зможуть претендувати 85 відсотків дилерських центрів GM в Росії.

Наразі загальні складські запаси автомобілів Opel і Chevrolet в Росії складають близько шести тисяч авто, що приблизно відповідає місячному рівню продажів.

Як повідомлялося раніше, у березні 2015 року General Motors оголосила про відведення з російського ринку бренду Opel, а також більшої частини моделей бренду Chevrolet. Завод в Петербурзі, на якому збирали автомобілі концерну, законсервували, його 600працівників звільнили з виплатою семи зарплат. Післяпродажне обслуговування автівок в Росії виробник зберіг.

Нагадаємо, 18 серпня корпорація Toyota Motor Corp заявила, що зупинила виробництво автомобілів на спільному з Росією підприємстві у Владивостоці через економічні проблеми.

До цього вантажний підрозділ японського автогіганта Mitsubishi - Fuso - оголосив про тимчасове припинення випуску своїх автомобілів на території Росії.

У березні березня Opel та Chevrolet заявили про обмеження продажів у Росії. Також Ssangyong припинив постачання автомобілів до Росії.

З квітня 2015 року Fiat згорнув бізнес у Росії через валютну нестабільність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.