Загроза наступу російських бойовиків зберігається

Автор/джерело -  © 24 канал



Дата публiкацiї - 9.09.2015 10:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25497

Зберігається небезпека наступу російських військ на Донбасі, хоча на дипломатичному рівні Україна має величезну перевагу.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов в програмі "Лівий Берег" з Сонею Кошкіною.

"Ми їх фактично притиснули. І в Путіна нема жодних аргументів сказати: "Бачите, знову зірвані мінські угоди, знову Україна не виконує взяті на себе зобов’язання". І тут жодного козиря у Путіна немає, усі спроби приховати свої злочини під якісь політичні гасла у нього сьогодні відсутні,"— сказав політик.

Однак він нагадав, що російські війська досі перебувають на території України і їм далі приходить підкріплення.

"Поки ми бачимо, як сконцентровані російські війська, ми бачимо ту підготовку, той ресурс, який вони системно звозять на окуповані території (озброєння, військову техніку, боєкомплекти), ми чітко розуміємо, що це регулярні Збройні сили Російської Федерації, які можуть перейти в наступ в будь-яку хвилину", — наголосив Турчинов.

Секретар РНБО зауважив, що уздовж українсько-російського кордону протягом півроку не змінюється концентрація російських військ: "це близько п’ятдесяти батальйонно-тактичних груп і чисельність цього військового формування —близько 53 тисяч осіб".

На його думку, зараз Путін намагається торгуватися із Заходом, готується "до спроби ведення переговорів зі США", які відбудуться під час Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Турчинов додав, що російські провокації в Україні не завершаться і "ми повинні бути готовими відбити наступ у будь-який момент".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.