У Кремлі придумали, як легалізувати маріонеток

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.09.2015 19:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25510

Так звані самопроголошені “Донецька і Луганська народні республіки” готові провести місцеві вибори на основі українського законодавства та за участю спостерігачів ОБСЄ, але для цього необхідні прямі консультації між Києвом, Донецьком і Луганськом.

Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров, передає РІА "Новости".

"Першою умовою підготовки виборів на Донбасі є прямі консультації та узгодження модальностей проведення цих виборів. Донецьк і Луганськ готові проводити їх на основі українського закону, вони готові, щоб спостерігачі ОБСЄ отримали право моніторити цей процес, але вони хочуть про це домовлятися в консультаціях з українською владою", - заявив міністр на прес-конференції у Москві.

У липні президент Петро Порошенко заявив, що проведення представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" місцевих виборів 18 жовтня може мати руйнівні наслідки для деескалації напруги на Донбасі.

Як повідомлялося раніше, Центрвиборчком прийняв рішення про те, що місцеві вибори, призначені на 25 жовтня поточного року, не будуть проводитися на окупованій території у 125 населених пунктах Донецької області та 146 – Луганської. Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня поточного року.

Від "Аратти":хитрість кремлівських полягає в "переводі стрілок" - мовляв оскільки є керівники фейкових "республік" і вони визнані Києвом як повноцінний суб’єкт переговорного процесу то:

- ніякої російської агресії не було,, а відтак - не існує окупованих територій;

- маріонеткові намісники окупантів з початком переговорів з українським керівництвом подаються московською пропагандою, як "лідери повстанців проти хунти";

- початок "діалогу" на умовах Кремля означатиме, що ніякого виведення російських військ і бандформувань "ополчєнія" з окупованих територій не буде. Як відновлення контролю України над державним кордоном, захопленим ЗС РФ.

Між тим, беззаперечним фактом є те, що ті особи, яких в якості суб’єктів переговорів з легітимною владою України пропонує Кремль, насправді є особами, які і відповідно українського і, до речі, російського законодавства є такими, що скоїли тяжкі кримінальні злочини. Вони силовим шляхом самочинно привласнили собі владні повноваження на захопленій іноземними військами території суверенної держави. І переговори з представниками легітимної влади України можуть ними вестися тільки про добровільну здачу в руки правосуддя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.