США підтвердили причетність до роботи контактної групи щодо Донбасу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.09.2015 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25513

За словами Джеффрі Пайєтта, США не є членом контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, але нова посол країни в Киргизії брала участь у її роботі.

Посол США в Киргизії Шейла Гуолтні взяла участь у роботі тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це в п’ятницю, 11 вересня, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт інформагенції "Українські новини". "Ми не учасники контактної групи, але ми залишаємося в тісному контакті з нашими українськими партнерами, а також з нашими французькими й німецькими союзниками", - наголосив Пайєтт і додав, що США підтримують роботу тристоронньої контактної групи.

Посол США також повідомив, що регулярно підтримує контакт із представником ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком і представником України, другим президентом Леонідом Кучмою. "Посол Шейла Гуолтні, тепер посол США в Киргизії, була основною дійовою особою із цих питань. Ми залишаємося залученими до процесу", - сказав він. Пайєтт додав, що Україна виконує мінські домовленості.

Напередодні про участь представника США у ранзі посла на засіданнях тристоронньої контактної групи повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю програмі Prime Time.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда закликав залучити до переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні США, ЄС, сусідів України та європейські інституції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.