У Кремлі вже натякають Обамі, що Путін має бажання поговорити про Сирію

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.09.2015 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25527

Прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков заявив у вівторок, що діалог між Москвою і Вашингтоном із вирішення кризи в Сирії був би необхідний, повідомляє Reuters.

Про це Пєсков заявив, відповідаючи на питання, чи можливі переговори щодо Сирії між президентом Росії Владіміром Путіним і президентом США Бараком Обамою. "Ми завжди повторювали, що не виключали ніякого діалогу і вважаємо, що діалог є необхідним інструментом для з’ясування позицій один одного, знаходження консенсусу і порозуміння", - сказав Пєсков.

При цьому він зазначив, що "міркувати щодо формату, не маючи будь-яких домовленостей або сигналів, поки неможливо". Відповідаючи на питання про те, які теми мають обговорюватися в ході цього діалогу, він сказав: "перспективи врегулювання". Напередодні прес-секретар Білого дому Джош Ернест не виключив проведення в майбутньому нових переговорів між президентом США Бараком Обамою і президентом РФ Владіміром Путіним на тему Сирії.

Видання Wall Street Journal у редакційній статті писало, що через слабкість Обами не варто чекати відступу Путіна.

Раніше видання Washington Post писало, що Путін користується бездіяльністю США в Сирії. Нагадуючи обіцянки Обами про необхідність підтримати повстанців у Сирії, видання підкреслює, що насправді Білий дім нічого такого не зробив. Інакше, якби американська підтримка сирійської опозиції дійсно була, Москва навряд чи наважилася б відправляти армію в Сирію.

9 вересня стало відомо, що в Сирії приземлилися російські військові літаки. Мова йде про два військово-транспортні гіганти Ан-124 "Руслан" і пасажирський лайнер. Відзначається, що росіяни встановили модульне житло, розраховане на 100 осіб, а також портативну техніку для управління повітряним рухом. Після інформаційного шуму та занепокоєння, висловленого із цього приводу Вашингтоном, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю та тренуванням військових, однак зазначив, що говорити про російську участь у воєнних операціях у Сирії передчасно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.