США попереджають РФ про ще більшу міжнародну ізоляцію через Сирію

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.09.2015 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25529

За словами представника Білого дому, Росія може опинитися у більшій ізоляції через підтримку президента Сирії Башара Ассада. Водночас Bloomberg повідомляє про переговори з РФ щодо відставки сирійського лідера.

Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо вона продовжить надавати підтримку президентові Сирії Башару Ассаду. Про це заявив у понеділок, 14 вересня, прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляють ЗМІ. Відповідаючи на запитання журналістів про те, що буде, якщо Росія не приєднається до очолюваної США міжнародної коаліції, яка проводить антитерористичну операцію в Іраку і Сирії та підтримуватиме Ассада, Ернест сказав, що це "ізолює її від міжнародного співтовариства ще більше". Якщо ж Росія продовжить свою військову активність в Сирії, це означатиме "виконання завдань протилежних тим, що стоять на порядку денному 60-ти країн, які в рамках коаліції на чолі зі США борються з терористичним угрупованням "Ісламська держава", додав Ернест.

Як повідомлялось, за даними правозахисників, російські військово-транспортні літаки вже доставили до Сирії військове спорядження та сотні військових експертів.

Росія "зливає" Ассада?

Незважаючи на повідомлення про перекидання російських військових і озброєнь до Сирії, Кремль надсилає сигнали владі США і Саудівської Аравії про те, що може дозволити послабити владу президента Сирії Башара Ассада, оскільки прагне створити єдиний фронт проти терористичного угрупування "Ісламська держава" і зберегти вплив у регіоні, пише Bloomberg. За даними агенції, в червні почалися переговори про можливі умови відставки сирійського лідера: тоді президент Росії Владімір Путін зустрічався в Москві з саудівським принцом Мухаммедом бін Салманом та міністром оборони Саудівської Аравії. Саудівська Аравія є основним опонентом Ассада, підтримуваного Іраном та Росією.

За словами російських та американських дипломатичних джерел, Москва і Вашингтон обговорюють сценарій, за якого Ассад буде відсторонений від влади, але ще на якийсь термін збереже свою посаду як тимчасовий президент. Один з лідерів сирійської опозиції Хасан Абдель Азім заявив, що є угода про те, що головні посади в перехідному уряді будуть поділені між представниками чинної влади та опозиції. З уряду також планується видалити найвірніших прихильників Ассада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.