Франція відхилила пропозицію Путіна щодо створення нової коаліції проти ІДІЛу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.09.2015 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25535

Франція відхилила пропозицію російського лідера Владіміра Путіна приєднатися до коаліції боротьби з ІДІЛом, до якої окрім РФ увійшов сирійський диктатор Башар аль-Асад.

Путін і Асад

Про це заявив прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс.

За словами французького посадовця, єдиний варіант вирішенням кризи у Сирії – це політичний. Зокрема, Асад повинен відійти від влади.

Разом з тим у середу, 16 вересня, міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що перші повітряні удари по джихадистах у Сирії країна планує здійснити «в найближчі тижні».

«Як тільки ми чітко визначимо цілі», - наголосив посадовець, додавши, що французька авіація розпочала розвідувальну операцію в Сирії з 8 вересня.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 16 вересня під час телефонної розмови з очільником МЗС РФ Сєргєєм Лавровим держсекретар СЩА Джон Керрі відмовив Росії в створенні нової коаліції проти бойовиків «Ісламської держави». Американський посадовець наголосив, що США мають намір діяти у складі вже існуючої коаліції з 60 країн, тоді як Асад не може бути в ній «надійним членом», і підтримка, яку РФ надає його режиму, лише посилить і розширить сирійський конфлікт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.