У Кремлі вирішують, як відповісти на санкції України

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 17.09.2015 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25542

Міністерство закордонних справ Росії прийме рішення про заходи у відповідь на нові санкції з боку України, заявив віце-прем’єр РФ Аркадій Дворкович.

За словами віце-прем’єра, уряд проаналізує ймовірні наслідки від введення Україною нових санкцій і підготує пропозиції для зовнішньополітичного відомства, однак рішення прийматиме МЗС.

"Ми аналіз проведемо, колегам представимо", - пообіцяв пан Дворкович.

Напередодні Україна опублікувала список санкцій проти Росії, до якого увійшли як фізичні, так і юридичні особи. Санкції передбачають блокування активів, тимчасові обмеження користування майном, запобігання вивозу капіталів за межі України, а також візові обмеження.

Серед російських офіційних осіб, згаданих у списку, - міністр оборони Сєргєй Шойгу, начальник Генштабу генерал Валєрій Гєрасимов, командувач ВДВ Владімір Шаманов, голова Думи РФ Сєргєй Наришкін, голова Конституційного суду Валєрій Зорькін. Також під санкції потрапили глава Чечні Рамзан Кадиров, дитячий омбудсмен Павєл Астахов і низка депутатів Держдуми.

Компаній у санкційному списку Києва - 105.

Серед них - авіакомпанія "Трансаеро", що припинила існування через банкрутство, і "Аерофлот", який поглинув її, а також деякі інші авіаперевізники, наприклад, "Северсталь" - дочірнє підприємство компанії Алєксєя Мордашова і "Донавіа".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.