В Кабміні не бачать умов для перегляду тарифів на газ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.09.2015 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25547

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наразі не бачить підстав для перегляду тарифів на природний газ для потреб населення, але не виключає подібного перегляду в майбутньому за умови скорочення обсягів імпорту газу та зниження його ціни.

Про це заявив міністр енергетики Володимир Демчишин в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Більшість з вас бачили звіт "великої четвірки" (чотирьох найбільших аудиторських компаній – УНІАН) за тарифами, методологію розрахунку і проведення розрахунків. Вони все-таки свідчать, що розрахунки проведені правильно. Насправді відповідь одна – на даний момент підстав для перегляду тарифів немає", – сказав Демчишин після виступу депутатів, які пропонували знизити вартість газу для населення.

Як повідомлялося раніше, раніше глава "Газпрому" Алєксєй Міллер повідомив, що контрактна ціна російського газу для України в четвертому кварталі поточного року знизиться до 252 доларів за тисячу кубометрів з 287,18 доларів в третьому кварталі, при цьому розмір можливої знижки від уряду РФ ще не визначений.

Пізніше глава Міненерго РФ Алєксандр Новак заявив, що РФ готова надати Україні знижку на газ у IV кварталі та обіцяє ціни "незначно" нижче, ніж в третьому кварталі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.