Правоохоронні органи розслідують вчорашній напад регіоналів на Печерський суд. А його більшовицького голову знову відставили

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.04.2007 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2555

Служба безпеки, Міністерство внутрішніх справ та Генеральна прокуратура здійснюють перевірку за фактом учорашнього захоплення будівлі та печатки Печерського суду Києва.

Про це повідомила в прес-служба СБУ.

Згідно із повідомленням, перевірка подій від 5 квітня здійснюється «з метою стабілізації та відновлення законності в роботі Печерського місцевого суду».

За результатами перевірки будуть вжиті заходи, передбачені чинним законодавством, сказано в повідомленні.

Крім того, СБУ повідомляє, що на вимогу в.о. голови Печерського райсуду Інни Отреш, Служба безпеки забезпечує її охорону.

Сьогодні ж Апеляційний адміністративний суд призупинив виконання ухвали Печерського райсуду про поновлення на посаді його колишнього голови Володимира Колесниченка.

Про це повідомив член БЮТ Андрій Портнов.

"Апеляційний адміністративний суд призупинив виконання ухвали Печерського суду, яким був забезпечений позов екс-голови Колесниченка", - сказав він.

За словами Портнова, апеляцію щодо ухвали подавала нинішня в.о. голови Печерського райсуду Інна Отрош.

Він також нагадав, що збори суддів Печерського суду за участі заступника голови Верховного суду Петра Пилипчука і голови київського апеляційного суду Антона Чарнушенка звернулися до Всеукраїнської ради суддів та до Верховного суду з проханням колегіально визнати відсутність повноважень у Колесниченка.

Портнов вчергове наголосив, що вважає неприпустимими подібні дії Колесниченка, зокрема "захоплення і залякування суддів", а також нагадав, що за відповідним фактом порушено кримінальну справу і "тепер відкритий шлях для притягнення винних до кримінальної відповідальності".

Як повідомлялося раніше вчора колишній голова суду Колесніченко із групою регіоналів, серед яких були помічені Мирошниченко, Стоян, Ківалов силою захопили кабінет голови суду та відібрали печатку, яку сам Колесніченко зухвало демонстрував перед телекамерами.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.