У Сирії Путін повторить «кримський сценарій»

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.09.2015 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25551

Президент Росії Владімір Путін впродовж тривалого часу надавав підтримку сирійському диктатору Башару Асаду, однак останні події вказують на те, що РФ хоче повністю перейняти контроль над Сирією.

Про це пише американське видання The New York Post.

«Російські військові втручаються відкрито чи приховано, але завжди з допомогою сегмента зацікавленого місцевого населення. Росія починає, видаючи себе за захисника етнічної, мовної чи релігійної меншини, яка вимагає її військову інтервенцію проти центральної влади, затаврованої, як «фашистська» чи «терористична», - пише автор статті, додавши, що у Грузії 2008 року РФ «захищала» персомовну осетинську меншину і тюркомовних абхазів від «фашистського режиму» в Тбілісі.

«Спочатку Путін побоювався, що США або Європейський Союз не залишать його загарбницьку війну безкарною. Але нічого не сталося», - йдеться у статті.

Видання наголошує, що за схожим сценарієм Путін здійснив інтервенцію та Анексію Криму в Україні. Крім того, наразі цілком реальною є загроза російського контролю над сирійським узбережжям, де РФ розгорнула дві військових бази - у Тартусі та Латакії.

Крім того, зазначається, що територіями, на які згодом зазіхатиме Росія, можуть стати Молдова та Латвія.

«Якщо його не зупинити, дії Путіна не закінчаться в Сирії. Двома наступними кандидатами можуть стати Молдова і Латвія, оскільки обидві з яких мають велику російськомовну спільноту», - резюмують у публікації.

Нагадаємо, нещодавно західні ЗМІ написали, що Росія направила військових у Сирію, щоб підтримати режим Асада. У Путіна цю інформацію заперечили. Згодом київський блогер Микола Махно оприлюднив фотодокази присутності російської армії в Сирії. Він відшукав у соцмережах фото, які виклали російські солдати, не вимкнувши функцію геолокації. Крім того, повідомлялося, що поблизу сирійського міста Латакія Росія будує військову авіабазу з тимчасовим помешканням для військових.

9 вересня в МЗС РФ заявили, що в Сирії дійсно присутні російські військові, які нібито надають консультації при транспортуванні в країну російського озброєння.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.