Порошенко не виключає можливість дискусії про введення в Україну миротворців на Генасамблеї ООН

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 22.09.2015 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25557

Президент України Петро Порошенко не виключає, що питання про введення на Донбас миротворців буде обговорено в рамках Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Він зазначає, що дотримання режиму припинення вогню дає стримані підстави для оптимізму стосовно того, що якщо решта положень Мінських домовленостей буде втілена в життя, то необхідність у розгортанні миротворчої місії відпаде.

Про це глава держави сказав під час виголошення заяви для преси після засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Актуальність миротворців залишається, ця тема не втратила своєї актуальності. І я не виключаю, що ми будемо проводити переговори, вся наша команда в Нью-Йорку під час двосторонніх зустрічей. Разом з тим, нехай крихкий, але діючий режим припинення вогню дає стримані підстави для оптимізму, що якщо решта положень Мінських домовленостей буде втілена в життя, то необхідність у миротворцях відпаде", - сказав Порошенко.

"Я бачу дві ключові складові Мінських домовленостей, які мають бути втілені в життя - це вихід іноземних збройних формувань з території України і забезпечення надійного контролю над україно-російським кордоном", - додав глава держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.