Кремль фактично «благословив» своїх маріонеток на фейкові «вибори»

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.09.2015 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25565

Проведення виборів в окупованих районах Луганської та Донецької областей 18 жовтня і 1 листопада не є порушенням Мінських домовленостей, тому що в них не вказані дати.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров, передає ТАСС.

«Зараз говорять, що якщо проведуть вибори в Донецьку і Луганську 18 жовтня і 1 листопада - це буде порушенням Мінських домовленостей. Але, по-перше, у Мінських домовленостях немає жодної дати виборів, в них є кілька положень, які давно грубо порушені українським урядом», - сказав Лавров.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту до продовження і розширення санкцій проти РФ за рішення про проведення фейкових виборів на Донбасі 18 жовтня і 1 листопада.

Верховна Рада України ухвалила закон, що визначає правила проведення місцевих виборів 25 жовтня. У перехідних положеннях закону зазначено, що чергові вибори до органів місцевого самоврядування на окупованих територіях Криму, Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей не проводяться.

Україна неодноразово застерігала сепаратистів від проведення будь-яких виборів на окупованих територіях, називаючи це зривом Мінських домовленостей. Згідно з Мінськими угодами, вибори на цих територіях можуть відбутися тільки у відповідності з українським законодавством, після виведення іноземних військ і відновлення Україною контролю вздовж усього кордону.
»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.