У Кремлі вирішили будувати «Турецький потік» попри заморожені переговори з Туреччиною

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.09.2015 12:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25567

Плани будівництва нового газопроводу між Росією та Туреччиною залишаються чинними.

Про це заявив речник Кремля Дмітрій Пєсков 23 вересня – через кілька днів після того, як Анкара заявила про заморожування переговорів щодо цієї угоди.

«Це складна робота, яка передбачає ускладнення, але все йтиме за планом», – наголосив Пєсков і додав, що президент Росії Владімір Путін і його турецький колега Реджеп Ердоган, які вже обговорювали це питання, до кінця 2015 року знову зустрінуться, «щоб координувати свої підходи».

«Туреччина залишається важливим партнером для нас», – відзначив речник Путіна.

11 вересня Анкара заявила про припинення переговорів щодо «Турецького потоку» через попередні умови російського «Газпрому» щодо надання знижки на імпорт Туреччиною російського газу.

Путін оголосив про плани будівництва газопроводу «Турецький потік» у грудні 2014 року. За його словами, цей газогін замінить проект «Південного потоку», заблокований Євросоюзом.

Експерти ставлять під сумнів необхідність цього проекту в час, коли світові ціни на енергоносії знизилися, а ЄС шукає альтернативи російському газу.

Газопровід дозволить Росії досягти своєї мети – постачати газ на значну частину території Європи в обхід України. Проектна потужність проекту становить 63 мільярди кубометрів газу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.