Україна буде головною темою переговорів Обами з Путіним

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.09.2015 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25571

Криза в Україні і російська роль у ній будуть головною темою переговорів президента США Барака Обами з лідером Росії Владіміром Путіним.

Про це на брифінгу 24 вересня заявив речник Білого дому Джош Ернест.

«Коли президент Обама сяде з президентом Путіним, головною темою буде Україна. Президент Обама використає цю нагоду, щоб нагадати президенту Путіну про важливість дотримання Росією зобов’язань, взятих нею в контексті мінських домовленостей», – відзначив речник Білого дому.

Речник Путіна Дмітрій Пєсков, говорячи про цю ж зустріч 24 вересня, сказав, що ситуація в Сирії буде головною на зустрічі лідерів США і Росії, а тему України Путін і Обама обговорять, якщо буде час.

Президент Росії Владімір Путін виступить із трибуни ООН 28 вересня у Нью-Йорку. Того ж дня зустрінеться з президентом США Бараком Обамою.

Востаннє Обама і Путін зустрічалися у листопаді 2014 року на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Пекіні.

Окупація Росією Криму і підтримка Москвою бойовиків на сході України погіршили американсько-російські відносини. США та інші країни Заходу запровадили проти Росії санкції через її дії щодо України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.