Кремлівські маріонетки виганяють з окупованої території міжнародні гуманітарні організації

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 25.09.2015 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25572

Керівник гуманітарного агентства ООН Стівен О’Брайєн висловив стурбованість у зв’язку з тим, що міжнародним гуманітарним організаціям наказано покинути територію, яку контролює самопроголошена “ЛНР”.

Керівник Управління з координації гуманітарних питань ООН заявив, що деяким організаціям наказано покинути Луганськ вже в п’ятницю, іншим - в суботу.

Кореспонденти передають, що більшості іноземних гуманітарних організацій заборонено працювати в Луганську вже близько двох місяців - з того часу як Росія збільшила обсяги допомоги так званій "ЛНР".

Луганські сепаратисти раніше заборонили 10 міжнародних гуманітарних агентств на території, яку вони контролюють, мотивуючи таки крок "порушеннями" з їхнього боку.

Також він висловив занепокоєння питанням реєстрації та акредитації міжнародних неурядових організацій в Донецьку.

Він додав, що представники самопроголошеної "ДНР" також перешкоджають гуманітарній місії ООН на тій території і фактично вся діяльність ООН зараз там припинена.

Згідно із підрахунками ООН, в результаті конфлікту на Донбасі, що триває з квітня 2014 року, загинули майже 8 тисяч людей.

Пан О’Брайєн закликав сепаратистів "як в Луганську, так і в Донецьку негайно дозволити відновлення місій ООН та неурядових організацій" на котрольованій ними територіях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.