Можлива співпраця з РФ щодо Сирії не відверне США від України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 25.09.2015 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25573

Наразі неясно, чи збігаються інтереси сторін у політичному врегулюванні в Сирії, заявив глава Пентагону Ештон Картер. Однак, на його думку, можливе співробітництво не відверне США від української проблеми.

Сполучені Штати не виключають співпрацю з Російською Федерацією щодо врегулювання сирійського конфлікту. "Ми продовжуватимемо працювати з Росією в тих сферах, де наші інтереси збігаються. Така можливість є, але поки неясно, чи співпадуть ці інтереси у Сирії", - цитує агентство Reuters міністра оборони США Ештона Картера у п’ятницю, 25 вересня.

За словами Картера, якщо Росія прагне до політичного рішення і не вступатиме "без розбору" у боротьбу з противниками Башара Асада, "ми могли б знайти галузі для спільної роботи". Якщо ж йтиметсья про те, щоб "додати масла у багаття громадянської війни в Сирії", це буде "непродуктивно", наголосив глава Пентагону.
Сирійське питання не скасовує українського

Виступаючи у Вашингтоні на спільній прес-конференції з міністром оборони України Степаном Полтораком, Картер також заявив, що російські дії в Сирії не відволікатимуть Сполучені Штати від ситуації в Україні. Раніше, 18 вересня, Ештон Картер вперше після більш ніж річної перерви провів телефонну розмову з міністром оборони Росії Сєргєєм Шойгу.

Наступного тижня, 28 вересня, має відбутися зустріч Владіміра Путіна і Барака Обами. У Білому домі вважають, що під час розмови слід сфокусуватись на проблемі України, а не тільки на сирійському конфлікті. Переговори президентів США та Росії повинні відбутись після виступу Путіна на Генеральній Асамблеї ООН, де, як передбачається, він представить свою ініціативу з сирійськогог врегулювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.