На Генасамблеї ООН світові лідери у понеділок розпочинають загальнополітичну дискусію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.09.2015 11:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25575

У понеділок, 28 вересня, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку світові лідери проведуть загальнополітичну дискусію під час своїх виступів на 70-й ювілейній зустрічі Генеральної асамблеї ООН.

Близько 160 світових лідерів під час роботи Генасамблеї порушуватимуть проблеми, перед якими постав світ у нинішній «час потрясінь та сподівань», як назвав його генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Сирія буде ключовим питанням обговорення, оскільки світові лідери прагнуть покласти край конфлікту, який забрав життя понад 200 тисяч людей і ще тисячі змусив покинути свої домівки.

Президент США Барак Обама і президент Росії Владімір Путін серед тих, чиї виступи перед Генеральною асамблеєю ООН заплановані в перший день так званого тижня високого представництва. Це буде перша поява Владіміра Путіна на Генасамблеї за 10 років і перша зустріч двох лідерів за майже рік.

Путін, як очікується, зосередиться на боротьбі з ісламістами на Близькому Сході, в тому числі Сирії, де Росія збільшила свою військову присутність останнім часом, щоб підтримати режим Башара аль-Асада. Це у свою чергу викликало стурбованість у Вашингтоні.

29 вересня на трибуну ООН вперше підніметься президент України Петро Порошенко, який, крім конфлікту на Донбасі і підтримки Росією тамтешніх сепаратистів, обіцяв порушити питання про обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН.

Робота 70-ї, ювілейної Генасамблеї ООН триватиме до 3 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.