Рада федерації санкціонувала використання військ Росії в Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.09.2015 11:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25582

Рада федерації Росії санкціонувала використання російських збройних сил за кордоном.

Як повідомляють російські інформагенції, верхня палата російського парламенту проголосувала за це одноголосно.

По такий дозвіл раніше звернувся до ради федерації президент Росії Владімір Путін. За словами доповідача з цього питання, голови адміністрації президента Путіна Сєргєя Іванова, ідеться про надсилання військ до Сирії.

У вересні західні медіа повідомили про зростання російської військової присутності у Сирії. У МЗС Росії визнали присутність у цій країні своїх військових, але зазначили, що вони прибули у Сирію для обслуговування військової техніки. Президент Росії Владімір Путін спершу заявив, що Росія не планує брати участь у військових операціях на території Сирії. Однак пізніше сказав, що не виключає участі у Росії у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава» на території цієї країни.

У березні 2014 року Рада федерації одноголосно дала згоду на звернення президента Путіна про використання російських збройних сил на території України.

Це рішення було ухвалене в процесі анексії української Автономної Республіки Крим і передувало початку бойових дій на Донбасі, в участі в яких Україна і Захід звинувачують Росію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.