США попередили Росію щодо ударів у Сирії не по ісламістах

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.09.2015 21:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25588

Державний секретар США Джон Керрі попередив Москву, що Вашингтон буде «глибоко занепокоєний», якщо Росія буде завдавати в Сирії повітряні удари по територіях, де діють не ісламісти, а поміркована сирійська опозиція.

Такі удари порушили б питання про справжні наміри Росії в Сирії – боротьба з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» чи захист режиму президента Сирії Башара аль-Асада, сказав Керрі, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН – його скликала на тему боротьби з тероризмом сама Росія, яка нині головує в Раді безпеки.

Він також повторив, що, за його словами, більшість держав світу знає: «Ісламську державу» неможливо буде перемогти, доки Башар аль-Асад залишається президентом Сирії.

Керрі нагадав, що Росія виступає за підтримку Асада для того, щоб подолати «Ісламську державу», але сам Асад рідко коли воює з цим угрупованням, натомість воюючи проти сил поміркованої опозиції, які борються за право мати голос у Сирії.

«Відповідь на громадянську війну в Сирії не можна знайти у воєнному альянсі з Асадом», – наголосив держсекретар США.

Раніше в середу, 30 вересня, коли Росія почала офіційно здійснювати свої повітряні удари в Сирії, почало лунати дедалі більше голосів про те, що ціллю цих ударів були не ісламісти з «Ісламської держави» чи угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда», а саме позиції сил поміркованих супротивників Асада чи й житлові квартали на підконтрольних їм територіях, унаслідок чого загинули десятки мирних мешканців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.