США вирішують, чи захищати сирійських повстанців від авіації РФ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.10.2015 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25600

Російські авіаудари у Сирії викликали дискусії в Пентагоні про те, чи повинні США використовувати військову силу для захисту сирійських повстанців, навчених і оснащених американцями, якщо вони потрапили під вогонь росіян.

ЗРК Patriot-3

Про це повідомляє Associated Press.

"Військове командування працює над цим питанням і зважує ризики, пов’язані з використанням сили у відповідь на напади росіян", - зазначає видання.

Міністр оборони Ештон Картер відмовився обговорювати проблему, коли його запитали про це на цьому тижні.

Але американські чиновники визнали, що це одне з питань, яке піднімається при обговоренні загальної стратегії дій адміністрації США.

Раніше американські чиновники давали зрозуміти, що повстанці отримають підтримку з повітря в разі, якщо вони піддаються нападу ІДІЛ або сирійських урядових військ. В даний час лише близько 80 навчених США сирійських повстанців повернулися до Сирії у бойові підрозділи.

Досі російські авіаудари відбувалися в Західній Сирії. Сирійці, навчені і оснащені США, в основному перебувають на півночі.

Оглядачі відзначають, що у разі, якщо Росія таки бомбардуватиме повстанців, а США вирішать їх захищати – це може спровокувати тотальну конфронтацію сторін.

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські винищувачі у Сирії розбомбили табір повстанців, тренованих американським ЦРУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.