Президент Ющенко звернувся до народу із нагоди Великодня

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.04.2007 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2561

Президент Ющенко Звернувся до народу України із нагоди Великодня. Надаємо текст зернення повністю.

Дорогий Український народе,

Вітаю Тебе з одним із найважливіших свят у нашому житті – Великоднем, Днем Христового Воскресіння.

У нашій з вами великій традиції це – день очищення і родинного єднання. Сьогодні ми звертаємо один до одного найближчі почуття і слова. Саме такі слова я хочу вам сказати. У нас все буде добре. Я глибоко, дуже твердо вірю у це. Разом з нами – правда, неподільна правда Українського народу. Вона належить усім без винятку, без політики і без поділу на регіони.

Я не раз чув слова дорікань і розчарувань. Ніколи не боявся цього, бо завжди вірив у нашу правду і послідовно діяв для спільної мети. Я вірив у нашу правду тоді, коли по всій державі ми постали на захист демократії, свободи і своїх переконань. Вірив тоді, коли запропонував усім парламентським силам модель єдиної національної співпраці. Вірю сьогодні, коли взяв на себе відповідальність покласти край руйнації моралі, основ суспільства і держави.

Наша правда – жити за буквою і найважливіше – за духом Конституції України.

На демократичних виборах у березні 2006 року ви віддали голоси за політичні сили, яким довіряєте. Обрані партії відобразили ваш вибір. Я поважаю його. Як велить Закон, я визнав сформовану у парламенті більшість та її уряд, і створив умови для їхньої роботи.

В інтересах людей і країни, за моєю ініціативою, було складено план спільної роботи – конкретні і прості речі про те, як підняти ваші зарплати і соціальні стандарти, як покращити охорону вашого здоров’я, як захистити вас від злочинців, як вберегти ваші мовні права, як відродити нашу національну сутність.

За останні вісім місяців фактично жодне положення цього плану, Універсалу національної єдності не було виконане. Про вас, ваші потреби, розвиток країни забули.

Відбулося інше – постійна, цілеспрямована боротьба за ще більшу владу, невиконання обіцянок і, власне, приховані змови. Декому у владі здалось, що вони – безкарні, а ваш голос вони можуть купити і перепродати.

Ваш вибір – підмінили.

Це – зневага до кожного з нас, брутальний вияв політичної корупції.

Крок за кроком у парламенті штучно і незаконно нарощувалася коаліція, щоб отримати 300 голосів. Коаліція розширювалася не на основі фракцій, а за рахунок окремих депутатів, всупереч Конституції.

Якщо у такий спосіб створити конституційну більшість, тоді вже більше нічого не треба – ані Українського народу, ані українського суду, ані думки виборця. Така влада стає неконтрольованою. Вона обмежує ваші права і змінює лад в країні. Це називається узурпацією.

Дорога до узурпації розпочалася зі зради, загорнутої в красиві слова. Рух до узурпації прискорила корупція, яка нищить усю державу.

Президент є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Основного Закону, прав і свобод людини і громадянина. Обов’язок Президента зупинити будь-який замах на державу і людей. Це – буква і дух Конституції. Це – буква і дух моєї присяги.

Наш з вами обов’язок – очистити Храм від фарисеїв і міняйлів.

Я підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання не для протистояння, а для очищення. І справа навіть не в тому, яким буде новий склад парламенту. Він відобразить тільки вашу волю.

Найважливішим є те, щоб український політик завжди пам’ятав про відповідальність перед вами, а наша держава мала щеплення проти тиранії та узурпації.

Треба шанувати народ і його волю. Керована, підтасована і бутафорна демократія – це не для нас.

Моє рішення – конституційне і легітимне, повороту назад не буде. Так само не буде суспільного протистояння і небезпеки. Я гарантую це. Правоохоронні та силові органи чітко виконують вказівки Президента України.

Нові вибори відбудуться вільно і чесно.

Дострокові вибори – це нормальний процес, який спокійно і без конфлікту відбувається в європейських демократіях.

Ми самостійно вирішимо свої проблеми. Маємо для цього досвід і добру волю.

Нас єднає мудрий, благородний і великий Український народ, який сьогодні зустрічає свято Великодня.

Все буде добре.

Зі щирим серцем я прошу кожного з вас не стояти зараз на площах і вулицях, а приєднатися до усього нашого народу за родинним святковим столом. Я твердо вірю у нашу правду і нашу перспективу. Ми – вільні люди. Так є і так буде завжди.

Христос Воскрес!

Воскресне Україна!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.