Чекісти пропонують зробити таємницею майно чиновників

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.10.2015 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25610

Федеральна служба безпеки Росії внесла в уряд законопроект, який пропонує засекретити дані про власників нерухомості, літаків і яхт.

Доступ до цих даних отримають тільки «компетентні державні органи», але не цивільні активісти, повідомляє російське агентство РБК.

Зараз у Росії відомості з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно й угод з ним перебувають у відкритому доступі. ФСБ пропонує закрити загальний доступ до всіх цих відомостей, включаючи персональні дані власників нерухомості. За твердженням відомства, ця інформація може бути використана в злочинних або компрометуючих цілях. Спецслужби Росії також пропонують обмежити доступ до даних Державного кадастру нерухомості, Єдиного державного реєстру прав на повітряні судна.

Ця ініціатива може ускладнити доступ до інформації про справжніх власників нерухомості, «зокрема корумпованих чиновників», пояснив РБК директор Фонду боротьби з корупцією Роман Рубанов. Він припустив, що це може бути пов’язано з виявленою у екс-глави ФСБ Ніколая Патрушева нерухомістю вартістю більше одного мільярда рублів.

Глава комітету з власності Держдуми Росії, член КПРФ Сєргєй Гаврілов вважає, що персональні дані власників нерухомості не повинні бути доступні широкій публіці, але, крім компетентних органів, також можуть надаватися за запитами громадських організацій і ЗМІ при підписанні зобов’язання про нерозголошення таких відомостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.