Сирійський диктатор, за підтримки авіації Росії, розпочав каральну операцію

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 7.10.2015 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25614

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини урядові війська Сирії вперше розпочали наземну операцію у провінціях Хама і Ідліб за підтримки з повітря військової авіації Росії.

Уперше від початку операції російських ВПС у Сирії ракетно-бомбові удари росіян супроводжуються наступом військ президента Сирії Башара Асада на землі. Про це у середу, 7 жовтня, повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини на своєму сайті. За даними опозиційної до Асада організації, яка перебуває в екзилі, щонайменше чотири позиції противників Асада зазнали ударів з повітря у провінції Хама. Зі слів очевидців у Центрі повідомляють, що літаки, "ймовірно, були російськими".

Під час операції вірних Асаду військ широко використовувалися засоби ураження класу "земля-земля", зазначається у повідомленні. Крім того, території провінцій Хама й Ідліб зазнавали напередодні масованих ракетно-бомбових ударів з боку російської авіації.

Росія не виключає координації дій з США
Між тим російські військові повідомили увечері 6 жовтня про нанесення ракетно-бомбових ударів по 12 цілях "Ісламської держави" в Сирії, повідомляє агенція AFP.
Крім того, у Москві заявили, що не виключають співпраці з США у військовій операції в Сирії. Про це заявив офіційний представник міноборони Росії генерал-майор Ігор Канашенков, слова якого наводить агенція "Інтерфакс". Канашенков зазначив, що в його відомстві оперативно розглянули пропозиції американців "в рамках боротьби з терористичним угрупуванням ІД на території Сирії". "В цілому "дані пропозиції" можуть узяти для реалізації, додав генерал-майор. У Пентагоні поки що не коментують факту перемовин з Москвою.

Як повідомлялося, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, в Сирії спостерігається нарощування присутності російських військ. Це стосується "військово-повітряних сил, протиповітряної оборони, але також і сухопутних військ". Генсек вказав у тому числі й на зростання присутності російського ВМФ біля узбережжя Сирії.

Захід, як відомо, критично ставиться до російської військової операції в Сирії, зокрема закидаючи Москві боротьбу не лише проти ісламістів, але й проти так званих поміркованих повстанців проти режиму Асада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.