Росія застосувала проти ворогів Асада крилаті ракети великої дальності

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 7.10.2015 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25618

Кораблі Каспійської флотилії ВМФ Росії завдали 26 ударів по позиціях бойовиків екстремістського угрупування “Ісламська держава” у Сирії, заявив російський міністр оборони Сєргєй Шойгу на зустрічі з Владіміром Путіним.

"Чотири ракетних кораблі здійснили 26 пусків крилатих ракет морського базування по 11 цілях. За даними об’єктивного контролю, всі цілі були знищені, цивільні об’єкти не постраждали", - повідомив Шойгу.

За словами міністра, з 30 вересня й до сьогодні Росія завдала 112 ударів по позиціях ісламістів у Сирії.

"Інтенсивність ударів наростає, за останні дві доби знайдена велика кількість об’єктів: пункти управління, склади боєприпасів, бронетехніки, тренувальні табори бойовиків", - заявив він.

Путін позитивно оцінив дії російських військових у Сирії.

"Ми знаємо, наскільки складні операції такого виду, антитерористичні. Звичайно, підбивати підсумки ще рано, але те, що вже зроблено, безумовно, заслуговує на високі позитивні оцінки", - сказав пан Путін.

Раніше офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Конашенков заявив, що Росія може пристати на пропозицію Пентагону координувати дії в межах боротьби з джихадистами в Сирії.

Минулого тижня Росія почала військову кампанію в Сирії. Москва запевняє, що ціллю авіаударів є джихадистське угрупування "Ісламська держава".

Як передає кореспондент ВВС, джерела в британських військових колах із посиланням на дані розвідки стверджують, що лише "незначна" кількість російських авіаударів – приблизно один із 20 – спрямовані проти ІД.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.