США не співпрацюватимуть із Росією в Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.10.2015 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25619

США не погоджуються на військову співпрацю з Росією в Сирії, оскільки стратегія Москви «трагічно недосконала», заявив глава Пентагону Аштон Картер.

Виступаючи 7 жовтня в Римі, Картер знову звинуватив Росію в тому, що її авіаудари спрямовані не на угруповання «Ісламська держава», додавши, що це «фундаментальна помилка».

Водночас, за словами міністра оборони США, Вашингтон готовий проводити базові, технічні дискусії з Москвою щодо безпеки пілотів.

Тим часом, російське новинне агентство «РИА «Новости» цитує речника Міністерства оборони Росії Ігоря Конашенкова, який заявив, що відмова США надати дані розвідки про позиції бойовиків у Сирії свідчить про пошук Вашингтоном причини відмовитися від співпраці з Росією в боротьбі з міжнародним тероризмом.

Раніше сьогодні міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу повідомив, що чотири російські військові кораблі в Каспійському морі випустили 26 ракет по позиціях угруповання «Ісламська держави» в Сирії.

Росія почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня, стверджуючи, що завдає ударів по позиціях і військових об’єктах радикальних ісламістів. США і низка інших країн міжнародної коаліції заявили, що російські авіаудари спрямовані проти усіх формувань сирійської опозиції, як радикальних ісламістів, так і більш поміркованих груп, допомагаючи таким чином урядові Башара Асада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.