Великобританія розмістить військові частини у Балтії та Польщі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.10.2015 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25623

Розгортання британських військ має на меті стримування потенційної російської агресії, заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон.

Великобританія має намір надіслати невелику кількість військ до східних кордонів НАТО для стримування будь-якої потенційної агресії Росії. Про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон у четвер, 8 жовтня, перед зустріччю глав оборонних відомств країн-членів НАТО у Брюсселі.

Британські військовослужбовці прибудуть для підтримки держав-союзниць на східному фланзі Північноатлантичного альянсу - країн Балтії та Польщі, зазначив урядовець. "Це частина нашої політики для більш тривалої присутності на східному боці НАТО у відповідь на будь-яку подальшу російську провокацію та агресію", - цитує главу британського оборонного відомства інформагенція Reuters.

Раніше газета Financial Times із посиланням на джерело в британському міноборони написала, що перебування військових частин не буде обмеженим у часі, однак особовий склад регулярно змінюватиметься. За даними газети, це дозволить трьом країнам Балтії уникнути звинувачень у порушенні договорів із Москвою, укладених після закінчення "холодної війни", про заборону на розміщення постійних військових частин у країнах колишнього східного блоку.

Хоча Лондон заявив, що спершу британський контингент буде невеликий - близько ста військовослужбовців, - це означає зміну в позиції країни, зазначає Financial Times. Росія вже довгий час звинувачує НАТО у вторгненні в її сферу впливу та спробах "мілітаризувати" території вздовж її кордонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.