Атака ракетами, які «заблукали»? Чи Кремль атакував Іран і Сирію?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.10.2015 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25628

Кілька американських чиновників повідомляють, що чотири крилаті ракети, випущені з російського судна по території Сирії, розбилися в Ірані.

Американські чиновники, імена яких не називають, зазначили, що наразі незрозуміло, де точно впали ці ракети і якої шкоди нанесли.

У Міністерстві Росії спростовують повідомлення, що кілька російських ракет впали в Ірані, не долетівши до Сирії.

«Яким би не був неприємним і неочікуваним для наших колег у Пентагоні і Ленглі вчорашній удар високоточною зброєю по інфраструктурі «Ісламської держави» у Сирії, все-таки всі запущені з кораблів ракети знайшли свої цілі. Це факт. Інакше довелося б визнати, що розташовані на значній відстані один від одного об’єкти угрупування «Ісламська держава» у Сирії вчора вибухнули самі собою. Причому майже синхронно», – заявив представник Міноборони Росії Ігорь Конашенков у четвер увечері.

Представники Ірану поки що не коментували цієї інформації.

7 жовтня Москва повідомила про запуск крилатих ракет з південної частини Каспійського моря.

Росія почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня, стверджуючи, що завдає ударів по позиціях і військових об’єктах радикальних ісламістів. США і низка інших країн міжнародної коаліції заявили, що російські авіаудари спрямовані проти усіх формувань сирійської опозиції, як радикальних ісламістів, так і більш поміркованих груп, що воюють проти урядових сил Башара аль-Асада.

За матеріалами «Радіо Свобода»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.